Temat:
Wpisujcie ocenę ostatnio oddanego stolca wg. brystolskiej skali uformowania kału
[16.01]18:08
ankieter F23
Przypominame kryteria:
Siedem typów stolca według bristolskiej skali uformowania stolca: Typ 1: Oddzielne zbite grudki podobne do orzechów, trudne do wydalenia Typ 2: Stolec o wydłużonym kształcie, grudkowaty Typ 3: Stolec wydłużony, z pęknięciami na powierzchni Typ 4: Smukłe, wężowate kawałki stolca, gładkie i miękkie Typ 5: Miękkie drobiny z wyraźnymi krawędziami (łatwo wydalane) Typ 6: Stolec papkowaty, kłaczaste kawałki z postrzępionymi krawędziami Typ 7: Wodnisty, bez stałych elementów (rzadka sraka)
Liczę również na żywe i stymulujące wyobraźnię opisy wyglądu, zapachu, oraz konsystencji [czesc]